28/6/14

TROBADA DE BALAGUER. 2014




Relació d'assistents
Mossèn Pau Vidal, Joan Perera i la Rosa, Albert Rocaspana, Salvado Burgues i la Ines ( filla), Josep Agelet i la Ramona, Mingo Alos i la Merce, Antonio Ribert i la Montse, Antonio Calvo, Xavie Pejuan, Arcadi Pejuan i la Dolors, Nicolas Ortiz i laTere, Josep Mª Bergada i la Mari Luz i Joan Roure i la Carme




El passat dia 31 de Maig els companys de Balaguer, Gerb, La Sentiu i Vallfogona, que vam anar a estudiar al seminari de la Seu d’Urgell, vàrem celebrar la segona trobada al Santuari del Sant Crist.

Tal com estava previst entre 10 i 11 hores anaven arribant al restaurant els convocats i després de les corresponents salutacions, mossèn Pau Vidal capellà del Sant Crist ens donà la benvinguda.

A continuació vam anar al lateral del Santuari, on el mossèn ens explicà les obres fetes que posaren al descobert la porta lateral, l’única que es conserva del que va ser, primer mesquita, i després entrada principal a la església del Santuari. També ens digué les dificultats que van tenir per part dels arqueòlegs, al rebaixar el terra per posar al descobert la totalitat de la porta, ja que es trobaren restes humanes. Posà especial atenció en algunes firmes fetes a la pedra, que també es troben al antic monestir de Sta. Maria de les Franqueses de Balaguer, cosa que fa pensar que són de la mateixa època i fet per les mateixes persones.

Després al interior, alguns companys pujaren per una escala metàl·lica fins al rosetó. En una propera fase s’acabarà de restaurar la pedra de la façana, ja que tot es fa amb aportacions de la gent.

Sobre les 12 hores ens desplaçàrem a la veïna població de la Sentiu per visitar les bodegues de Costers del Sió ( de la família Porcioles ) dintre del seu terme municipal. Aquesta zona anomenada Flix pertany al municipi de Balaguer des de el temps dels Comtes d’ Urgell, ja que era el lloc d’esbarjo i caceria d’ells. Instal·lacions molt modernes que no tenen mes de 12 anys i que majoritàriament exporten la seva producció. Després de la degustació dels vins i fetes algunes compres, tornarem al Sant Crist on al Restaurant ens esperava un bon dinar.

En acabar i després d’una bona sobretaula donarem per acabada la trobada esperant amb els millors desitjos per tots la propera del pròxim any.



Joan


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada