PREFECTES , AUX. I PROF.


L'AUTORITAToOo


SEMINARI MENOR 
 Sant Lluís


Mn. Riquer , Sangés, Mas Bayes,Gay,Mas,Saboya,Vives,Jordana,Porta i Mn. CasalAquesta foto no te preu.  Tot el Seminari Menor.  El germà del nostre malaguanyat company MONGUET, ens la fet arribar.
Els més petits són  de la Promoció 1960, on hi covaren alguns del nostre curs. A ressaltar  la filerada de Professors. 

Any 1961. Al Seminari Menor hi convivíem els  cinc cursos d'HUMANITATS . Seriem uns cent cinquanta
  seminaristes. El  primer curs  sempre era el més nombrós. Nosaltres fórem  quaranta-u. A mesura que avançaven els cursos, es reduien els alumnes. A cinquè sols  quedarem una vintena.  

Per la bona governança d'aquest "personal", hi havia destinats dos caporals, el Prefectes  Mn. CASAL  i Mn. RIQUER, assistits pels respectius Auxiliars. L'Auxiliar era un seminariste major amb sotana. 

Mn.Casal, Mn.Riquer i els Auxiliars Ribes i Rosell

Que no us espanti aquest gruixut bastó, és un estri molt apreciat per caminar. Mai ens caigué a sobre,  encara que sí rebérem algun clatellot o cop de regle a les mans, però no pas d'aquest apreciats superiors. "Benseny,  para la mano ! ". Exclusiu de mossèn Porta. Mn. Riquer, el primer de l'esquerra a dalt. Jo crec que nosaltres fèiem més bona pinta.

L´Auxiliar Ribes i Rosell
L'Auxiliar  BALAGUÉ


L'Auxiliar MAURI

L'Auxiliar  ESPLANDIU


Alguns d'aquests seminaristes,  Auxiliars, en pràctiques de sotana, l'any 1966 aprovaren l'exàmen, amb gran satisfacció d'en Mn. Saboya, Reig, i del bisbe Iglesies  Navarri.
oOo

PROFESSORS

Mn. FARRÉ, professor de Mates, Ciencies Naturals,.. i millor cicliste.

Mn.MAS, professor de Llatí.

Mn.Fondevila, professor de Geografia. Místic i repartidor d'algún clatellot.

Mn-MAS BAYES, professor de Grec.

Mossèn JORDANA  professor de Grec- a mitja classe tancava el puny,
estirava el braç i rodolava toc dient: Aquí toco toco!!-  i Mn. Casal

Mossèn Jordana amb el Sr. Bisbe
Mossèn PORTA , professor d' infantil i Secretari del Seminari - tots recordem
 i temem encara el seu regle , para la mano!!- i Mn. Jordana

------------

Mn. Albert VIVES, entranyable professor de Literatura, Història, Piano, Català..SI VOLS LLEGIR LA SEVA CONVERSA, recullida al llibre de J.Varela " Converses a Lleida",
 CLICA AQU
oOo

PARES ESPIRITUALSMossèn Gay fou el nostre guia espiritual durant els dos primers anys al Seminari. Desprès marxà a Colombia de missioner.  Actualment difunt.Mossèn Amiell, continuador de Mn. Gay, ens acompanyà fins a l'acabadament dels estudis del Seminari Menor.
Avui jubiliat viu a Viella, i ha fet la primera i única traducció del Nou Testament a l' Aranés.

Presentació del N.Testament en Aranés

Abril de 2012

El Govern de la Generalitat ha distingit el sacerdot Jusèp Amiell Solè amb una Creu de Sant Jordi. Amiell és un dels més destacats impulsors de la llengua i cultura araneses. Amb la distinció es reconeix la seva sostinguda tasca de recerca, preservació i promoció del patrimoni, les tradicions i la llengua de la Vall d’Aran, a la qual ha traduït el Nou Testament. També es reconeix la seva trajectòria pastoral com a arxiprest de l'Aran.oOo


SEMINARI MAJOR
Sant Tomàs

Acabat el cinquè curs d'Humanitats, ens incorporàvem al Seminari Major, on es cursava 3 anys de Filosofia i 5 de Teologia, Hi convivíem un centenar de seminaristes( Nosaltres ja modificarem els plans i els de Teologia marxaren a la Facultat de Sant Cugat) 

 Allí, any 1966, alliberats dels Auxiliars, feiem una vida més autònoma, i tots disposàvem d'habitació individual amb un llit, taula d'estudi i lavabo per rentar-se la cara. 
  Seriem una quinzena. Ara ja som grandets; tenim més de setze anys.

El Superior Mn. Romero al centre de l´equip.
Mn. Romero "quan era vigilat"Mossèn ROMERO.  Entranyable "Superior" que s'integrà al Curs, essent un company per a nosaltres. En tenim un molt bon record.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada