27/3/14

DIVINO AFAN

Avui, el carter ens  ha deixat quatre números nous de la revista DIVINO AFAN.  Nous ?, supervells !!.  Estan datats als anys 1952 i 1953. Altra vegada la demora és escandalosa. Ens ha insinuat, amb malèvola rialla, que en té localitzats un bon manat dintre una caixa a l'Oficina. Ens els farà arribar amb  contagotes, i  ha repetit tot sil.labeixant:  con-ta-go-tes, i ha girat cua. Està dolgut per la queixa que adreçarem als seus superiors, el mes anterior.



PRIMARIS DE 1952
En aquesta nova entrega, podreu llegir les respostes que donen els primaris del 1952 a les preguntes: " Quién o qué te hizo sentir la vocación" i " ¿Recuerdas alguno de los consejos que te dió tu madre antes de venir al   seminario?.  Quedareu parats en les respostes.  A un, les ganes les hi va fer vindre " Un seminarista", a altre, " El Cura" i el nen I. Creus, impermeable a les  influències, respon : " A mi yo mismo y dicen que de pequeño ya me gustaba mucho".
Un bon consell  de la mare de E. Lahorz:  " ... que antes de hablar mirara a ver si aquello perjudicaria a alguien".  Sols tenien onze anys.


L'any 1953, aquesta revisteta celebrà el seu tercer aniversari i va estar a punt de morir d'èxit, amb un increment considerable de subscriptors i protectors, essent les seves quotes de 5 i 15 ptes.  La tirada  arribà a  4000 exemplars.
En els seus números, a més de crònica i propaganda, no hi podia faltar una mica d'humor i somriure.





Continuant amb els intervius a la mainada, tot just aterrada i aterrida en aquell casalot, podrem llegir les respostes, ara molt gracioses, dels companys RIBES i FORNONS. El primer ens revela  la manera com   va dir-li al seu pare " que queria ser sacerdote":  " Un dia estaba mi padre guardando las vacas y yo me fuí con él y se lo dije", i l'altre, responent al què més li agrada del Seminari, diu: "  La reglamentación que tiene , porque cada día  puedo hablar con Dios y la Virgen Maria". En aquells temps, ja ho veiu, línia directa i  tarifa plana amb els de Dalt..



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada