22/2/14

DIVINO AFAN

Han arribat a les nostres mans els números 9, 13,15 i 18 de la revista Devino Afán, corresponents  als anys 1952 i 1953,  i el número 85 de l’any 1961.  S’ha demanat explicacions al carter per aquesta demora de 62 anys.

Si teniu alguna curiositat, per la qualitat del paper, dels ninots, de la impressió i, potser també, pel que s'hi diu, els podeu consultar:


Ens assabentarem que  el Director Espiritual de Seminari, mossèn QUER, va dirigir  el “Retiro Sacerdotal” d’aquell any, amb el tema: “Unificar nuestros criterios espirituales”, i com mossèn COMES, director de l’Schola Cantorum, amb les seves  excelses interpretacions, danova esplendor a la  “Velada literario-musical”,  en la festivitat del nostre patró, Sant Tomàs.

No sé, si us pot interessar la resposta que les nenes de Castellserà donen a la pregunta:  “Porquè  la Virgen Maria ama tanto a los seminaristes?, o que el nen J. Agelet,  revestit de bisbe -“ avispada miniatura episcopal “-, regalava benediccions a tort i a dret, en la “Gran jornada pro Seminario  en Balaguer”.

Pregunta : Endevineu quants estudiants hi havia al Seminari, el curs 1951-52?
                   Teologia, 64, Filosofia, 54 i Humanitats, 137.  Total: 258.  Al curs següent , el número s’incrementà fins arribar a 311 seminaristes.

A l’Octubre de 1952, tenim 10 nous teòlegs, “ con la mano tocando ya el Altar”,  revestits amb  “ sotanas nuevas”.  No sé, si a la negra i fosca  fotografia, podreu reconèixer en R. Roca, F. Bullich, P. Sinfreu, J. Ginestà,  J. Gasch i altres.
Per a la manutenció de tot aquest personal,  coneixerem que el poble de Gerri de la Sal va fer  l’aportació d’una tona  i mitja de “  cloruro de sodio quimicamente puro", amb la finalitat de poder salar la ingent quantitat de  carn de les freqüents matances de porcs. També,  de la comarca de la Cerdanya, van fer arribar 4000 quilos de patates.

En números posteriors, suposo, s’anirà detallant  el resultat total  de les  col·lectes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada