22/11/13

LLIBRES.- "ANYS DE PENITÈNCIA" . Llorenç SÀNCHEZ VILANOVA



Llorenç Sànchez i Vilanova, reconegut divulgador, té publicats prop de dos centenars de llibres, d’història, biografia, articles d’opinió, poesia, assaig, teatre… Se`l considera un especialista en història pallaresa, principalment de la Pobla de Segur i de la Conca de Dalt.

L’any 1941 entra al SEMINARI de la Seu d’on en sortirà al cap de quatre anys. Les seves experiències, pel que va veure i pel que va patir, no poden ésser més negatives. En el seu llibre " ANYS DE PENITÈNCIA, ens deixa un testimoniatge de primera mà, del pas per aquella Casa, redactat, tal com diu ell : " des de la sinceritat i de l'esperit de llibertat que sempre m'ha acompanyat quan he tractat de comunicar quelcom..." , i ... " Ben lluny d'ésser un libel, és un relat, inspirat des de la més rigorosa objectivitat, i sense cap mena de ressentiment, en la simplicitat d'uns fets."


SI EL VOLS LLEGIR, CLICA AQUÍ
                                         


1 comentari:

  1. Comentari de Josep M PUJAL I CARRERA.- Barcelona
    La lectura de "Anys de penitència" de Llorenç Sànchez i Vilanova, relat inserit en les pàgines de "sopa de sapos", m'ha sorprès gratament. Es tracta a parer meu, d'una història, explicada de manera amable, senzilla, dotada d'un estil espurnejant i molt polit que ens transporta a unes realitats - la seva estada de quatre anys al Seminari d'Urguell - i que l'autor descriu de manera magistral. Trobo que el senyor Sànchez Vilanova, que tant ens ha delectat amb els seus llibres, en aquesta ocasió s'ha superat oferint-nos aquesta petita joia literària que recorre el camí d'uns fets els quals en la seva ploma adquireixen la més atractiva i entretinguda vivesa.
    Josep M. Pujal i Carrera - Barcelona.

    ResponElimina