23/1/16

"ELS PENÚLTIMS" Dinar gener 2016. Documents. Exèquies Mn. CASAL i Mn. MAS

Quan estic escrivint aquestes ratlles encara  ressona el "xivarri" dels companys, en el nostre primer dinar de l'any que encetem. Una munió d'amics van apareixent a l'ampla sala del restaurant l'Oliva gesticulant airosos i riallés, mentre es  saluden i acomoden a la taula, que, aquesta vegada, és escanyolida, llarga i sempre elàstica.  Sembla que hem fet el traspàs de l'any amb molt bon peu i en aquest nou encontre s'ha incrementat la concurrència.  En Jordi Badia, "encarregat" de liquidar el dinar,  confirma que hi han 31 comensals. En dono fe.  Sempre,el Jordi,  com correspont a un bon banquer, ha quadrat la caixa a la primera, exceptuant un dia en que va trigar un trajecte de metro per ajustar el deute: li faltava un comensal, 14€, i el xicot, molt disposat, - espero que això no ho llegeixi la seva santa esposa-  ho va ficar de la seva butxaca, però vet aquí, que en aquell desplaçament de retorn a casa, sacsejat dins el vagó atapeït de gent, se li va encendre la bombeta: ara hi caic, ja ho sé, jo no he pagat !


El dinar, com sempre, bo, i ara, millorat. El servei, amb la seva cantinela, atent i suficient. I el millor de tot, aquella plantada de comensals, amarada d'una alegria contagiosa,  intercanviant vells records, noticies d'actualitat i pronòstics de futur.

I una bona noticia. Ja m'he fet gran. A partir d'ara deixo de ser, ja era hora, el més jove de la colla. Un altre company, en Binefa, primari de 1963,  amb els seus 63 anys  ha arrabassat la meva trapelleria. Benvingut al grup.

I com acostuma a passar en aquests encontres, sempre hi ha algú que et fa entrega de documentació valuosa i groguenca per a públic coneixement. Aquí teniu doncs, la relació de tots els seminaristes  que ocupàren el Seminari Major, en el curs 1964-1965, ara fa cinquanta anys. Una collita molt prometedora que les inclemències "dels temps" van danyar greument.




oOo




 Hem recuperat de la llustrosa i "arquevivesca" revista Església d'Urgell, els espais que dedicàren a les exèquies, presidides pel arquebisbe, dels nostres formadors: mossèn  Fermí CASAL  i mossèn Josep MAS.








.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada