22/6/19

DEFUNCIÓ Mn. ROURERA





Dissabte dia 2 de març a la S.E. Catedral de Sta. Maria d’Urgell va tenir lloc la missa exequial de Mn. Lluís Rourera i Farré, mort el dia anterior, que en els darrers anys residia a la Residència St. Josep de les Gntes. dels Ancians Desemparats de La Seu. Tenia 97 anys, i 73 de ministeri presbiteral exercit a les Diòcesis d’Urgell i Barcelona.

Va presidir els exèquies l’Arquebisbe d’Urgell que va fer present el condol del Cardenal Arquebisbe de Barcelona on estava incardinat des de 1978. L’Arquebisbe Joan Enric destacà la saviesa de Mn. Lluís i la seva fe tan gran, que havia enfortit amb estudis de filosofia i de teologia. Destacà l’amor infinit de Déu que no ens deixa mai, i que “tant si vivim com si morim som del Senyor”. Igualment el relat de la mort i de la resurrecció de Jesucrist segons St. Lluc que fou proclamat ens dóna llum i consol, perquè el Senyor que mor confiat en el Pare ens ensenya a morir i la seva resurrecció obre la perspectiva de la gran esperança cristiana més enllà de la mort. Parlà de la jovialitat i senzillesa de Mn. Lluís, i de com a la Residència donava un gran exemple sacerdotal.

A l’inici de la celebració Mn. Xavier Parés, Arxiprest de l’Alt Urgell, va llegir la Nota biogràfica de Mn. Lluís Rourera:

Mn. Lluís Rourera i Farré va néixer a Arén el dia 19 de febrer de 1922, i cursà els estudis de Filosofia i de Teologia al Seminari d’Urgell. Fou ordenat de prevere el 22 de juliol de 1945. Posteriorment, el 1946, es va llicenciar en Filosofia a la Pontifícia Universitat de Comillas.
Fou nomenat Professor de Filosofia al Seminari Diocesà d’Urgell i el 1947 Ecònom de la Parròquia de La Bastida i dels nuclis de La Coma i Nabiners.
Del 1948 al 1954 va ser Encarregat durant els mesos d’estiu de les Parròquies de Taüll i Erill-La Vall (a Boí). Del 1951 al 1953 fou Ecònom d’Alàs, i, posteriorment, l’any 1953 Ecònom d’Arfa.
L’any 1953 fou nomenat Bibliotecari del Seminari, i el 1957 fou nomenat Encarregat de Filosofia del Seminari Diocesà d’Urgell i un any més tard, obtingué la Llicenciatura en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona.
Del 1961 al 1964 se li confià ser Ecònom de Castellciutat, continuant sempre com a Professor del Seminari diocesà.
L’any 1968 fou nomenat Catedràtic de Filosofia superant les oposicions prèvies, i el 1970 va ser nomenat Director de l’Institut Joan Brudieu de La Seu d’Urgell.
Es traslladà després a l’Arxidiòcesi de Barcelona on el 1973 exercia com a Catedràtic als Instituts de Montcada i Reixac, i de Joan d’Àustria i Infanta Isabel d’Aragó, de Barcelona ciutat.
L’any 1978 presentà la seva Tesi Doctoral, obtenint el grau de Doctor per la Universitat de Barcelona.
I el 17 de novembre de 1978 s’incardinà a l’Arquebisbat de Barcelona i s’hi quedà durant trenta anys.
Fou el 2008 quan retornà a la Diòcesi d’Urgell, i passà a viure primer al Seminari diocesà i posteriorment a la Llar de St. Josep de La Seu d’Urgell, on ha viscut el darrer tram del seu ministeri sacerdotal.
El dia 1 de març de 2019, havent rebut els sagraments i la benedicció apostòlica, als 97 anys d’edat, ha descansat en la Pau del Senyor aquest sacerdot savi i entregat. Que reposi en Pau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada