5/3/15

LLIBRES

"CATALUNYA: NOUS HORITZONS"

Pagès Editors.Llorenç SCHEZ. VILANOVA
El nostre company, Llorenç SÀNCHEZ I VILANOVA, amb aquest nou llibre fa una aportació molt destacada a la causa de Catalunya. L'obra, prologada per en Joaquim Ferrer, ex conseller de Cultura de la Generalitat, és un ampli assaig sobre el trascendental tema de la independència de Catalunya. El llibre conté a més del Pròleg, una introducció, 21 capítols, una llarga conclusió i un Apèndix final.

L'autor, a més de la descripció que fa de les arrels històriques del problema, ens trasllada als escenaris de futur, per abordar, així, els principals problemes que poden ocórrer en la separació de Catalunya d’Espanya.
I en aquest sentit ens parla de les pensions i prestacions socials, del deute, de la hisenda, de la defensa i seguretat ciudadana, de la justícia, de la integració a Europa, de l’energia i d’altres qüestions que, inevitablement, sorgiran des dels primers dies de la nova Catalunya. Som davant d’un llibre redactat amb coneixement de causa i que aspira a contribuir, des de seriosos plantejaments, a la gran causa de Catalunya, enfrontada a la més transcendental de les decisions (Josep M. Terricabras).


Llorenç Sànchez i Vilanova  (Barcelona, 1930). És autor d’una vasta obra de temàtica diversa: història, poesia, teatre, assaig, traducció, biografia, guionatge, article d’opinió, obra de pensament, estudi diplomàtic... Són més de cent cinquanta títols enmig d’un esforç que no cessa. En aquest extens corpus són rellevants els treballs dedicats a la historiografia amb obres sobre El Pallars o la Val d’Aran. D’altra banda, ha destacat com autor d’interessants treballs de reflexió i de pensament, sense que hagi estat absent de la seva obra la problemàtica de Catalunya, amb les seves múltiples vicissituds.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada