21/10/14

PRIMARIS DE 1954

       El  nostre company, Antoni Antonijoan, ens ha permès xafardejar en els sues àlbums fotogràfics, que recullen imatges del seu pas pel Seminari d'Urgell.  Ell, juntament amb  trenta quatre nens  més, va ingressar en aquella casa,  a primers de setembre de 1954. Així ho publicava " la veueta oficial"- el Divino Afan- que tenia per costum immortalitzar aquells aconteixements.  Candidesa infantil, tot just trasplantada,  revestida de negre.
Si els voleu veure, i llegir les respostes que hi donen a l'interviu innocent, que recullen les seves pàgines, cal només clicar damunt la revista,que es veu a sota.

CLICA AQUÍ


     En les SEVES FOTOS, que hem penjar a l'àlbum ALTRES CURSOS,  descobrireu, a més del pas del temps, com els nostres seminaristes, encabits en la caixa d'un camió, són transportats d'excursió fins als paratges de Sant Joan de l'Erm, o com en una altra,  guarnits amb la sotana, rialla franca i veu exultant, l'autocar els apropa a la vila de Foix .
Hi trobareu, també,  imatges de la caiguda del Mur  ( no el de Berlin), el dia de Pasqua, de la visita a Roma amb el  senyor bisbe, de l'acampada Escolta a la plaça de la Trobada...i, evidentment, no hi pot faltar, la foto de Mig-Camí, on els pocs que han resistit el cribatge, s'exhibeixen dempeus, guapos, estirats i polits, darrera les cadires on reposen cofois  Mn Reig, Saboya i Casal.
Hi ha fotos molt preuades dels equips de futbol, i entre aquestes una de molt emotiva,  per l'anotació que es pot llegir al darrera :" l'últim partit de futbol", on es veu un equip forçut amb vestimenta diversa, que se'ls podria desqualificar per no portar l'equipació reglamentaria, doncs en  Sotelo i en Gonzalez, els molt pudorosos, no s'han desprès de la sotana,  i ja no diguem de la varietat de  pantalons curs i d'espardenyes.


CLICA AQUI  I ET PORTARÀ A L'ÁLBUM "ALTRES CURSOS"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada