10/10/13

MOSSÈN QUER - MOSSÈN ROURERA

Mossèn ROURERA fou  testimoni directe i "notari" dels fets de mossèn Quer, deixant constància exacta i detallada dels mateixos en el seu diari  " Recuerdos que marcan", l'existència del mateix ara descobrim.
No és d'estranyar, doncs, les seves rèpliques o respostes a escrits que fan referència a aquell període,  davant errors cronològics, imperdonables als historiadors, davant fets que no es corresponen amb la realitat i  interpretacions interessades. A més, en cada entrega,  fa noves aportacions molt interessants.

Desprès de la publicació, a SOPESDESAPOS,  del llibret " Un primavera malmesa", que recull  tres ponències sobre la figura i obra de mossèn Quer, al sentir-se, possiblement, al·ludit, Mn. Rourera,  ens va fer arribar els seus comentaris i noves aportacions, que penjàrem amb el títol :   Un professor del Seminari. " que no en va entendre res". Fórem recriminats per haver-li donat publicitat.  Aquest escrit ha tingut, suposo,rèplica verbal, i aquesta una altra rèplica escrita!, que  pengem, amb el títol " Segona rèplica al llibret  Una primavera malmesa ", ara sí, amb el seu consentiment

Mossèn Rourera, interessat per tot el que es fa públic d'aquell convuls període, també ha escrit altres comentaris a dues noves publicacions: " La Revolució del Seminari".  article publicat a la revista  "cadí-pedraforca", en el seu número 13 de l'any 2012, per l'historiador de la ciutat de La Seu, Lluís Obiols  Perarnau, i  a " Una revolució contradictòria", monogràfic sobra la figura i obra de Mn. Quer, d'en Francesc Ribes.

Tota aquesta abundant documentació penja de la pàgina dedicada a MOSSÈN QUER.


                                                SI VOLS ACCEDIR-HI. CLICA AQUÍ



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada