2/3/13

LLIBRES

LA GENT DEL SEMINARI  ESCRIU

NOVETATS:

Marc-2013

                                      "JOAN QUER: UNA REVOLUCIÓ CONTRADICTÒRIA"
              Sopesdesapos Edicions
     

Francesc  RIBES 

En Francesc RIBES de Taüll, amb aquest treball , s’ha atrevit a fer una aproximació al trauma o revolució, que va representar el pas de mossèn QUER pel seminari d'Urgell,  com a Director Espiritual.
 És plenament conscient que altres persones, més  properes i més implicades en els fets, haurien pogut rescatar, molt millor,  de l’oblit,  aquella experiència tant alliberadora per a uns, com amarga per a  uns altres.
Agraïm-li a en Ribes el seu coratge en aquesta tasca, doncs tal com diu  en Pere Lluís “ és una historia complexa i difícil de reconstruir”.

SI EL VOLS LLEGIR O DESCARREGAR CLICA AQUÍ                                                                                                        


oOo



"EL LLOP DE MONTAMARA"
Viena edicions

Desembre 2011


Xavier SUESCUN

En les primeres albors del segle XX se senten nítidament els udols angoixants del llop, la seva desaparició de les valls de Tavascan és imminent. Jan de Bernaduca, des de les bordes de Quanca i dins el seu repixat bressol, en rep d’alguna manera els efluvis subtils i creix en harmonia amb els durs dictats de la vall. 
El seu afany de llibertat, però, i de recerca a la qual no ha volgut posar límits l’impel·leix de les muntanyes a Barcelona. El Llop, a ciutat, es deixa embolcallar per la disbauxa del Paral·lel i l’aspiració a la utopia, sense adonar-se que al seu voltant tot s’esvallega. Amb tot, hi ha personalitats a qui haver estat xuclades per l’abisme fa capaces de gestes increïbles.


 Xavier Suescun va néixer el febrer del 1945 a Tavascan, cap de la Vall de Cardós, al Pallars Sobirà. Després de cursar estudis de filosofia, es va convertir en un rodamón escèptic i un cínic bel·ligerant. Aspre i anàrquic, viu a Olot, on, a l’empara d’una naturalesa exuberant, ha escrit la seva primera novel·la, El llop de Montamara.

oOo


Octubre - Novembre 2012

"CAMINS ENTRE PI ROIG I PI NEGRE"
Pagès editors

El coratge dels emigrants i perseguits al Pirineu


Mn.Ermengol DONISA  

Famílies senceres marxaven cap a França mogudes per la necessitat de guanyar dobletes d’or. Molts, per raons polítiques i de guerres, pujaven els ports amb ganes de tornar aviat, però alguns van desaparèixer per sempre. Contrabandistes, pastors i partisans es convertiren de sobte en passadors i guies de gent fugitiva que pagava bé. Com un somni, grups d’homes armats apareixien sempre a boca foscant pels pobles fronterers i passaven per les cases de pagès demanant queviures per a poder continuar el camí d’alliberació del feixisme. La vida de milers d’hispans i europeus, fugides i tornades sota el sol i la resplendor de la lluna, amb neu i torb per aquelles muntanyes, és recollida i explicada dins un mirall de realitats històriques i situacions imaginàries. D’una manera ben entretinguda es troben, en totes i cadascuna de les seves pàgines, persones amb coratge que buscaven la llibertat i la pau.



L’autor, fill d’Espot, capellà del bisbat d’Urgell i del monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes, és llicenciat en filosofia i lletres per la Universitat de Barcelona i publicà Brots de Pi ara fa dos anys. 


oOo


       "GUIA DELS INDRETS MÍTICS I LLEGENDARIS DE LA RIBAGORÇA ROMÀNICA"
Cossetània Edicions


Pep Coll
Guia dels indrets mítics i llegendaris de la Ribagorça romànica El treball consisteix en la descripció d’un centenar d’indrets en els quals la fantasia popular ha teixit històries fantàstiques o més o menys llegendàries al llarg del segles (coves d’encantàires, planells de bruixes, tarteres de minarons, imatges miraculoses...). Aquesta guia es proposa estudiar aquells indrets del territori on la imaginació dels ribagorçans ha situat fets que van tenir lloc en un època ancestral o bé en un passat concret, però mitificats amb el pas del temps per la visió del poble. Es tracta en la majoria dels casos de narracions, fantàstiques o senzillament curioses, que intenten explicar l’origen d’una advocació religiosa, l’origen d’un nom de lloc o qualsevol altre fenomen, sigui geològic, històric, artístic, administratiu... 

                                                                     oOo



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada